“Együtt könnyebb” Női Egészségért

"Semmi sem történik ok nélkül… Túl számtalan vizsgálaton és/vagy műtéten, úgy döntöttünk - endometriózis sorstársak-, hogy hangot kell adjunk annak, amit átéltünk, mégpedig azért, hogy a lehető legkevesebb nőnek, illetve családjának kelljen hasonlót megélnie."
 
Az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány az endometriózissal, illetve más női betegségekkel küzdőknek, azok barátainak, családjuknak ad gyakorlati tippeket, tanácsokat.
 
Mi AZ ENDOMETRIÓZIS?
Egy olyan megbetegedésről van szó, amelynek során a normális esetben kizárólag a méh üregében található méhnyálkahártyához hasonló endometrium-szövet kivándorol a méhből. Ez a kóros elhelyezkedésű szövet követi a nemi ciklus változásait, és az ennek hatására fellépő belső szervi összenövések, immunológiai reakciók és sejtmediátor anyagok felszabadulása rendkívül erős menstruációs fájdalmat és meddőséget okozhat. Ezen kívül a betegség okozta elváltozások érinthetik a méh izomzatát, a méhen kívüli hasűri és nemi szerveket, így a petefészket, petevezetéket, hüvelyfalt, húgyhólyagot, húgyvezetéket, májat, vesét, tüdőt és a bélrendszert is. A betegség kialakulásának oka ismeretlen, de a tapasztalatok szerint fontos a rendszeres sport és az egészséges táplálkozás mind megelőzési céllal, mind pedig a gyógyulás elősegítésére.
 
Az endometriózis diagnózisának felállítása sokszor évekig elhúzódik, addig a betegség fokozatosan elhatalmasodik a szervezetben. Az alapítvány elsődleges célja éppen ezért a megfelelő tájékoztatás, edukálás.
 
Ha további adományt szeretnél küldeni az alapítványnak, erre a számlaszámra teheted meg: “EGYÜTT KÖNNYEBB" NŐI EGÉSZSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY  16200151-18533581 (Magnet Bank)
 

http://www.noiegeszsegert.hu/

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Minden jog fenntartva! © VirtualFutok.hu 2016-2020