Budapest Bike Maffia

A Budapest Bike Maffia (BBM) Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. A szerveződés olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak. Az alaptevékenységük az adománygyűjtés, majd ezeknek az adományoknak kerékpárral való kiszállítása rászorulók részére. A megvalósítást az újszerűség jellemzi, a szociális munka elemeit ötvözi az önkéntességgel, adományozással, kerékpározással.
 
MILYEN TERÜLETEKEN SEGÍTENEK?
Piaci adománygyűjtés:
Minden vasárnap jelen vannak önkénteseik a Szimpla Kert őstermelői piacán, ahol az az adományozó vásárlók egy vászontáskát kapnak tőlük, melyet a piacon beszerezhető árukkal tölthetnek meg. Az adományokat rászoruló nagycsaládosoknak szállítjuk ki.
“Közös Lábos” főzések: 
Rendszeres időközönként, szintén a Szimpla Kertben, a Közös Lábos közösségi főzés keretén belül önkénteseik készítik el a napi menüt, melyet a piacra látogatók megvásárolhatnak. A befolyt összeget élelmiszerekre fordítják és azokat kerékpárral osztják szét a rászorulók között.
Közösségi főzések:
Havi több alkalommal szerveznek egyedi közösségi főzéseket, esetenként más civil szervezetek bevonásával. Itt az önkénteseik adomány alapanyagokból meleg ételt készítenek, amit hajléktalanoknak, családoknak szállítanak ki kerékpárral.
Menhelyek és más intézmények támogatása:
Rendszeresen szerveznek kerékpáros túrát például a szentendrei Árvácska állatmenhelyre, akiket többek között állateledellel, kutyasétáltatással segítenek, de több alkalommal gyűjtöttek és szállítottak adományokat a Wesley János óvodába.
Egyéb akciók:
Egy-egy aktuális problémára vagy krízishelyzetre reagálva, számos egyedi akciót is szerveznek. Ezek erőssége, hogy – köszönhetően kiterjedt kapcsolati hálónknak – nagy létszámú önkéntes azonnal mozgósítható akár figyelemfelhívásra, akár segítségnyújtásra.
 
Ha további adományt szeretnél küldeni az egyesületnek, erre a számlaszámra teheted meg: BUDAPEST BIKE MAFFIA EGYESÜLET  16200151-18519259
 

http://bbm.hu/

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Minden jog fenntartva! © VirtualFutok.hu 2016-2020