A Cofidis és a társadalmi szerepvállalás

A Cofidis és a társadalmi szerepvállalás

Fedor Mariannt, a Cofidis Magyarország marketing területvezetőjét a virtualfutok.hu támogatásának apropóján kérdeztük. A Cofidis az egyik legfontosabb szponzora a virtualfutok.hu kezdeményezésnek. A cégnek köszönhető ugyanis, hogy a versenysorozat Nyitófutamára negyven kerekesszékes versenyző térítésmentesen nevezhet.

virtualfutok.hu: Mit gondolsz a virtualfutok.hu kezdeményezésről?

Fedor Mariann: A Cofidis nagy örömmel fogadta a kezdeményezést. Egyrészt egyedisége, másrészt merészsége miatt, hogy kimert törni a már hagyományosnak számító tömeges futóverseny irányból, és olyanokat is megszólít, akik eddig valamilyen oknál fogva nem vettek részt ezeken a rendezvényeken.

VF: Miért döntöttél úgy, hogy támogatjátok a virtualfutok.hu-t, és ezen keresztül azokat az alapítványokat is, melyeket a versenysorozat nevezői a futásukkal segítenek?

FM: Több oka is volt, hogy kapcsolódtunk a programhoz. Egyrészt a Cofidis értékei között szerepel a merészség, az újító szellem, ezért szerettünk volna az elsők között lenni, aki csatlakozik ehhez az innovatív futóversenyhez. Másodsorban a Cofidis Milliónyi Álom elnevezésű programunk keretében 1 millió forinttal támogatunk - többek között - egy kerekesszékes sportolót, Sasvári Gyulát, aki a virtualfutok.hu egyik nagykövete. Emellett támogatjuk Bók László kerekesszékes futó olaszországi versenyét is, aki nem mellesleg a virtualfutok.hu versenyén is elindul. Ez a sok véletlen egybeesés és kapcsolódási pont is sokat nyomott a latba, mikor úgy döntöttünk, hogy a Cofidisnek érdemes szorosra fűzni a szálakat a futóverseny-sorozattal. A végső érv a támogatásunk mellett pedig az, hogy a Cofidis elkötelezett támogatója a kerékpározásnak, és talán nem árulok el titkot, ha megemlítem, hogy a virtualfutok.hu a jövőben tervez kerékpáros futamokat is.

VF: Miért tartja a Cofidis fontosnak, hogy a gazdasági tevékenység mellett karitatív programokban is részt vállaljon?

FM: Meg vagyunk róla győződve, hogy egy tőkeerős, gazdasági befolyással rendelkező vállalatnak ki kell vennie a részét a társadalmi szerepvállalásból, legyen ez a tehetségek támogatása, edukáció, környezetvédelem vagy az egészséges életmód képviselete. A Cofidis számára a kerékpározás mint versenysport is fontos, hiszen van egy saját ProTour csapata is Franciaországban, itthon pedig inkább a hétköznapi biciklizésre kívánjuk felhívni a figyelmet. Egyrészt közlekedési eszközként, hiszen praktikus, olcsó és egészséges, sőt manapság már trendi is. Másrészt szabadidős tevékenységnek is kiváló, például hétvégi családi programként vagy barátokkal közös kirándulásként.

VF: A Cofidis Magyarország vett már részt egyéb karitatív tevékenységben is?

FM: A közelmúltban valósítottunk meg olyan programot, ami a virtualfutok.hu-hoz hasonlóan a sportot és rászorulók támogatását kötötte össze. A Tour de France kerékpárverseny ideje alatt zajló program a társadalmi felelősségvállalás jegyében zajlott azzal a céllal, hogy a rászoruló gyerekeknek ételadományt gyűjtsön. A helyszínen felállított sátorban görgőkre szerelt bicikliken lehetett megmérkőzni egymással és letekerni egy 1 km-es versenytávot, amely 3 gyerek egy teljes napi étkezését fedezte. A Cofidis a kerékpározás elkötelezett híveként büszkén állt a Budapest Bike Maffia mellé, ahol fiatal kerékpárosok innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak. Az önkéntességet adománygyűjtéssel és kerékpározással kombinálják és az adományok kiszállítását is biciklivel végzik.  Legalább 3000 gyerek ellátását fedezi az esemény során összegyűlt adomány, ám ezen felül az egyesület vállalta a gyerekek táboroztatását és számukra biciklitúra szervezését is. Az adománygyűjtő program közös szervezésén túl a Cofidis 10 darab Strike Bike kerékpárt is átadott az egyesületnek.

VF: Egyébként te hogy állsz a sportokkal?

FM: Én is rendszeresen futok. És természetesen már neveztem is a Nyitófutamra!

 

 

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Minden jog fenntartva! © VirtualFutok.hu 2016-2022