A Karácsonyi félmaraton nyertese

A Karácsonyi félmaraton nyertese

2016.01.10.
Érdekes történetbe botlottunk Kovács László kapcsán, aki a Karácsonyi Futam félmaratoni távján ért be elsőként. Mindezt élete első futóversenyén.

Kovács László a virtualfutok.hu versenysorozat eddigi legjobb idejével, 01:26:24-el nyerte a félmaratoni futamot. Azon versenyzők közé tartozik, akik nem "hazai pályán", hanem az Egyesült Királyságban versenyeztek velünk. Hét éve költözött Angliába, ahol feleségévél közösen üzemeltet sikeres vállalkozást.
 
Ami sokaknak motiváló lehet, hogy néhány évvel ezelőtt még közel 100 kiló volt, és noha sportolni már korábban elkezdett, a futásra mindössze egy éve szokott rá. Ma pedig ott tart, hogy 75 kilóra fogyott, kiszálkásodott, és átlag napi 20 kilóméter futást + gyaloglást tesz a lábaiba. Mindemellett rendszeresen crossfitezik.
 
"30 évesen, közel 100 kilósan folyamatosan hazudtam magamnak. Persze akkoriban ezt nem láttam be, a könnyebb utat választva, látszólag megelégedve magammal, nap, mint nap becsaptam magam. Persze a változásnak ára lett volna, és én akkoriban nem akartam fizetni... Inkább söröztem,ettem mindent és amennyi csak belém fért, és megnyugtattam magam, hogy ez csak természetes, ennyi jár nekem is...." olvasható nyertesünk blogjában.
 
Eddigi leghosszabb távja 34 kilóméter volt, amit egy edzésen futott le 2 óra 42 perc alatt. "Akarat és kitartás", ennyivel magyarázza a rövid idő alatt elért sikert.
 
Kovács László életmódváltása sokak számára lehet követendő példa. Ezzel ő is tisztában van, ezért is indította el facebookon a "Sportolok, tehát vagyok" című blogját. "Ha csak egy embert tudok motiválni az írásaimmal, már megérte", állítja.
 
László természetesen velünk tart a Tavaszköszöntő Futamon is, felkötheti a nadrágját, aki el szeretné hozni előle a kupát.
 

 

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Minden jog fenntartva! © VirtualFutok.hu 2016-2022