Bogár János futás előtt beolajozza a testét

Bogár János futás előtt beolajozza a testét

Versenysorozatunk fővédnökét, az ultrafutó legenda Bogár Jánost kérdeztük arról, hogyan védekezik a hideg ellen a téli futások alkalmával.

virtualfutok.hu: Itt a tél, a hőmérséklet gyakorlatilag egész nap nulla fok alatt van. Egy ultramaratonista gondolom ilyenkor sem szünetelteti az edzéseket.
Bogár János: Persze, hogy nem! Azért néhány dologra odafigyelek, de nincs megállás. Annak aki igazán komolyan veszi a futást, az időjárás nem lehet kifogás, csupán alkalmazkodni kell hozzá.
VF: Te ezt hogy csinálod?
BJ: A téli futóruházat beszerzése mellett a legeslegfontosabb a bemelegítés. Ez persze egész évben lényeges, de ilyenkor pláne komolyan kell venni. Soha, de soha nem kezdem el bemelegítés nélkül a futóedzést! Ennek a kor előrehaladtával még nagyobb a jelentősége, mert nő a sérülésveszély, és lassul a regenerálódás. A hidegtől merev izmok esélye a húzodásra sokkal nagyobb, ezért az ilyen időben még több időt szánok a melegítésre. Tapasztalatom egyébként, hogy a melegítés a futóidőt is javítja.
VF: Ezen kívül védekezel még valamivel a hideg ellen?
BJ: Biztos sokan furcsának találják, de nálam nagyon bevált a téli időszakban az edzések és a versenyek előtt az ízületek, izmok olivaolajjal történő bedörzsölése. Ezután pedig a fenék, a láb, a térd és a boka egy nagyobb kefével történő átdörzsölése következik. Így kellőképpen felpezsdítem magam, és a vérkeringésem. Mindezt kíméletesen, és nem utolsó sorban kemikália mentesen!
VF: Akkor jól gondolom, hogy te sem hagyod ki a Karácsonyi Futamunkat?
BJ: Viccelsz? Mint a versenysorozat fővédnöke, természetesen veletek futok én is, ha esik, ha fúj. Sérülésmentes felkészülést kívánok mindenkinek, hajrá Virtuálfutók!
 
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Minden jog fenntartva! © VirtualFutok.hu 2016-2022