Daganattól a maratonig

Daganattól a maratonig

2016.09.29.
Varga Eszter a virtualfutok.hu Nyitófutamán a Melecs EWS Gmbh csapatát erősítette. Eszternek egészen fiatalon lett daganat a mellében, de leküzdötte a kórt. Amikor benevezett a versenyünkre, még nem tudhatta, hogy a következő, Őszi Futamon komoly hangsúlyt kap ez a betegség, hiszen a Mellrákfórum - Nem vagy egyedül! Alapítvány is a támogatható szervezetek között lesz. Ennek apropóján keresett meg minket, és osztotta meg velünk történetét, valamint a róla készült fotókat.

Alfa és Omega
 
Az én történetem 25 éves koromban kezdődött… Éltem a gondtalan fiatal éveimet, sodródtam az árral, egyszerűen csak jól éreztem magam, de egyik ilyen gondtalan este mikor a barátnőimmel találkoztam és vettem fel a kabátom megváltozott valami… Azt hiszem itt indult el az a kálvária, aminek most már 31 évesen pontot tudtam tenni a végére.
 
De visszakanyarodva a kabátfelvételhez, véletlenül odanyúltam a mellemhez, és éreztem valamit… Éreztem, hogy ez nem volt még itt, ennek itt nem kellene  lennie, nem bírtam ki meg kellett, hogy nézzem, érezzem közelebbről is.. Jól kivehető volt.. Azt hiszem amit akkor éreztem leírhatatlan, 5 perc leforgása alatt változott meg egyik pillanatról a másikra az életem, elhatalmasodott rajtam a pánik, elkeseredettség, és hogy ezt hogyan mondom meg a szüleimnek?  Az az anyai arckifejezés mikor édesanyádnak kell elmondani, hogy találtál egy csomót a melledben, és most mit csinálj, örökre meghatározó. Orvostól-orvosig mentem, nem akartam elfogadni, nem akartam azzal szembesülni, hogy velem is megtörténhet...
 
Egyszer csak a biopsziánál találtam magam… 4 cm-es daganatom van a jobb mellemben, ami nagynak számít. Feltettem a kérdést, mikor vártam a soromra a kórházi váróteremben, hogy miért én? és most mi lesz velem? Akkor még nem tudtam amit most már pontosan tudok. Azt gondolom Győr legjobb sebésze kezében voltam, így a műtét miatt nem aggódtam, viszont hölgyek, lányok asszonyok, ugye nem kell magyarázni azt az érzést mikor tudod, hogy a nőiességed egyik szimbólumában készülnek végrehajtani vágást, hogy vajon mi lesz utána? És itt jön talán a lényeg… Fogadd el magad.. Korunk jelmondata. Ezt nagyon könnyű mondani. Mikor tökéletes testű lányokkal van tele a sajtó, mikor semmi mást nem hallasz, csak, fogadd el magad úgy ahogy vagy, és nem megy, ki az akihez lehet fordulni? Ki az aki tud segíteni? Ugye lányok ti is éreztétek ezt? Ugye nektek is megfordult a fejetekben, hogy fog majd a férjem, párom így rám nézni? Hogy lesz így új kapcsolatom? Milyennek fogom látni magam. Rengeteg megválaszolatlan kérdés. Félelem. Emlékszem a pillanatra mikor toltak be a műtőbe, emlékszem a kérdésemre, hogy mi lesz, ha ennek vége lesz? Milyen ember leszek?
 
Az biztos, hogy más lettem, teljesen más lett a világ. Kerestem önmagam, kerestem a miértekre a válaszokat, akkor azt hittem, hogy megtaláltam, de csak ámítás volt.  De most már tudom mi a helyes út. A futás ekkor jött az életembe, elkezdtem kis távokkal, majd egyre csak nőttek és gyarapodtak a km-ek, egyszer csak kitaláltuk a barátnőmmel , hogy Marathont futunk, teljesítettük. Sosem gondoltam volna, hogy képes vagyok rá, és ekkor tudatosult az is bennem, hogy mire képes az emberi szervezet. Tudtam végig, hogy meg tudom csinálni, ahogy tudtam azt is anno, hogy meg fogok gyógyulni, semmi kétségem nem volt. És ebben van a kulcs, TUDNI!  Még akkor is, ha a körülmények nem a legjobbak.  Most már azt is tudjátok kihez fordulhattok, ha kérdésetek, vagy félelmetek van.
 
Én szívesen mesélek bővebben a saját tapasztalataimról, és vívódásaimról. Mikor kitoltak a műtőből tudtam, hogy egyszer majd én szeretnék azoknak a nőknek segíteni akik még előtte vannak a nagy útnak. Azt találtam ki, még a nyáron, hogy meg szeretném örökíteni fotókon is ezt az utat a kórháztól a mai napig. Külön köszönet jár Pintér Ádám „Cincérfotósnak” aki azonnal igent mondotta megkeresésemre. Micsoda egybeesés, hogy az utolsó fotózásom után jött a virtualfutok őszi hirdetése, hogy a mellrákosokat támogassuk. Remélem minél többen leszünk! Azt kívánom mindenkinek, hogy érezze ezt a lelki belső boldogságot amit én érzek, van kiút, csak merjetek kérdezni és kérni. Akár tőlem is.
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Minden jog fenntartva! © VirtualFutok.hu 2016-2022