Felkészülni, vigyázz...

Felkészülni, vigyázz...

2016.08.21.
Edző tanácsadónk Csontos Imre ezúttal elsősorban a félmaratonra készülő virtuálfutóinkhoz szól.

Kedves Virtuálfutók!

Lehet, Ti is elvesztek néha a számok halmazában, nem csodálom, hisz én is. Bár a matek sosem volt erősségem, de a kilométerek még az én kedvem is meghozták a számoláshoz.

Most elsősorban azokhoz szólok, akik a virtualfutok.hu Nyitófutamon a félmaratoni táv teljesítésére készülnek. Nekik lassan meg kell kezdeni a tempófutásokat. Azoknak is, akik "virtuálisan" futják a távot (illetve természetesen igazából, csak virtuális versenyen), és azoknak is, akik most más távot választottak, de később szeretnének félmaratont futni.

Javaslom, hogy valamelyik hétvégén iktassatok be egy 12-13 kilométeres tempófutást. A félmaratoni készülés alapszabálya, hogy néha-néha 12-13 kilométert kell futni, a tervezett félmaratoni tempónál gyorsabban (ha nem tudjátok mi a tervezett, írjatok rám, tudok segíteni egy kis helyzetfölmérés után). Ez azt jelenti, hogy ha valaki például 5:30-as ezer méterekkel akarja futni a félmaratont, érdemes megpróbálni 5:20 körüli iramot diktálni 12-13 kilométeren. Ezen a futáson a frissítést, a ruházatot (cipőt) és bármit le lehet tesztelni.

Ha sikerül megszerveznetek, érdemes összefogni olyan futótársakkal, akikről tudjátok, hogy hasonló időt terveznek, és együtt teljesíteni ezt az edzést, egymást segítve. Így ez a futás nem csak felmérésnek, de közösségi élménynek is jó lehet. Hisz miért ne foghatnának össze az egy helyen élő virtuálfutók, és edzhetnének együtt!

Ha kérdés van írjatok bátran!

CsontiRun+

 

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Minden jog fenntartva! © VirtualFutok.hu 2016-2022