Csapatunk legújabb tagja: Morvay-Tóth Cecília

Csapatunk legújabb tagja: Morvay-Tóth Cecília

2016.10.05.
Legújabb csapattagunk, Morvay-Tóth Cecília bemutatkozó posztja blogunkban. Cecília mint egészszégfejlesztési szakember erősíti a virtualfutok.hu csapatát, blogunkban mostantól rendszeresen jelennek meg egészségmegőrzéssel és táplálkozással kapcsolatos tanácsai virtuálfutóink számára. Mivel aktív futó, természetesen ő is részt vesz a virtualfutok.hu versenyein. Mikor nem nekünk ír blogbejegyzést, a Liquid Lunch tulajdonosaként készít és forgalmaz minőségi alapanyagokból, speciális összetételű, kézműves zöldség és gyümölcsturmixokat, egészségtudatos vásárlói számára.

MI IS AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS?
 
"Az egészségfejlesztés az a folyamat, amely módot ad az embereknek, közösségeknek, egészségük fokozottabb kézbentartására és tökéletesítésére. A teljes fizikai, szellemi és szociális jólét állapotának elérése érdekében az egyénnek vagy csoportnak képesnek kell lennie arra, hogy megfogalmazza és megvalósítsa vágyait, kielégítse szükségleteit, és környezetével változzék vagy alkalmazkodjon ahhoz. Az egészséget tehát, mint a mindennapi élet erőforrását, nem pedig mint életcélt kell értelmezni. Az egészség pozitív fogalom, amely a társadalmi és egyéni erőforrásokat, valamint a testi képességeket hangsúlyozza. Az egészségfejlesztés következésképpen nem csupán az egészségügyi ágazat kötelezettsége." (Ottawai Charta, Ottawa, 1986. november 17-21.)
 
Másként fogalmazva: mindannyiunk felelőssége, hogy a lehető legjobb karban tartsuk magunkat fizikai, lelki és szellemi síkon egyaránt. Nemcsak azért, mert így kevesebb pénzébe kerülünk az államnak és így végső soron saját magunknak is, hanem mert gyermekeink számára – ha tetszik, ha nem – mindig is példák leszünk. És ez a példa bizony lehet jó és rossz is.
 
Genetikai állományunk hozzávetőlegesen 120 évre van kódolva. Ehhez képest a magyar lakosság 72-75 évet él átlagosan, és ebből az utolsó 15-20 évét betegségben tölti. Ez többnyire nem az az életminőség, amit fiatalon magunknak szánunk. Egyre korábban jelentkeznek a krónikus betegségtünetek, hogy a mérhetetlen mennyiségű gyógyszerfogyasztásról már ne is beszéljünk!
 
A riasztó statisztikák ellenére szerencsére van mód eredményesen fölvenni a harcot azokkal a károsító tényezőkkel szemben, amelyek nap – mint – nap érnek bennünket, ha akarjuk, ha nem. Természetes módszerekkel, nem csupán tüneti kezeléssel, hanem oki megoldásokkal, odafigyeléssel, őszinte segítő szándékkal.
 
Én arra tettem vállalást, hogy fejlesszem a hozzám fordulók egyéni képességeit információ átadással, egészségneveléssel annak érdekében, hogy minél több lehetőséget és utat kínáljak mindazoknak, akik az egészséget, az egészséges életet választják. A döntés mindenkinek a saját kezében van. Hiszem, hogy tudatos életvitellel lehetséges egészségben szép öregkort megélni!
 
Ha kérdésetek van, vagy tanácsra szükségetek, bátran keressétek Cecíliát az info@liquidlunch.hu email címen.
 
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Minden jog fenntartva! © VirtualFutok.hu 2016-2022