Suli a kórházban: Kórházsuli Alapítvány

Suli a kórházban: Kórházsuli Alapítvány

A Cofidis Virtuálfutás és Bringás Futam egyik támogatható szervezete a KórházSuli Alapítvány. Az alapítót, Tóthné Almássy Monikát kérdeztük, miről is szól a tevekénységük.

virtualfutok.hu: Ki hozta létre, és milyen céllal a KórházSuli Alapítványt?
Tóthné Almássy Monika: Hárman, három különböző területről érkezve kezdeményeztük a Kórházsuli elindítását. Jómagam 15 évig dolgoztam kórházpedagógusként onkológiai osztályon. Eközben érzékeltem, hogy a beteg gyerekek mennyire nem kapnak segítséget ahhoz, hogy gyógyulás után zökkenőmentesen térhessenek vissza az osztályukba. Társam Berczelédi Réka gimnáziumi tanárként csatlakozott, és vállalta fel teljes mellszélességgel a programot. Prievara Tibor pedig az elektronikus tanulási módszerek elkötelezett kutatójaként segíti a munkánkat.
 
VF: Mikor kezdte tevékenységét az alapítvány?
T.A.M.: Immár 3 éve kezdtük el a munkát, azzal, hogy középiskolások személyre szóló tananyagot fejlesztettek kórházban lévő gyerekeknek. Tudni kell ugyanis, hogy a KórházSuli működésének lényeges eleme, hogy a tananyag elsajátítását egészséges gimnáziumi tanulók segítik, egyetemista korrepetítorok bevonásával. Azaz egy olyan folyamatról van szó, amiben egészséges és beteg gyermekek közösen vesznek részt.
 
VF: Mik a főbb célkitűzések?
T.A.M.: A KórházSuli program segítségével egyre több olyan gyerekhez, fiatalhoz szeretnénk eljutni, akik a betegségük miatt hosszú távra kimaradnak a mindennapi tanulásból. Célunk, hogy országos programmá váljunk, bár már most több vidéki városban vagyunk jelen. Azt is nagyon fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció személyiségformálásához hozzájáruljunk, hogy a társadalmi érzékenységüket növeljük. Ennek az eredménye már most gyönyörűen látszik, megható a gimnazisták és egyetemisták elkötelezett szerepvállalása.
 
VF: Országosan hány gyermeket érint a probléma, amire megoldást nyújtotok?
T.A.M.: Becsléseink szerint csak a fővárosban több százan lehetnek azok a gyerekek, akiknek segítségre lenne szükségük.  A KórházSuli programmal az előző évben 35 gyerek tanulását segítettük, ezt a számot már félévkor elértük, és február óta már több, mint húsz család kért segítséget tőlünk. Évente 4-500 fiatal végez önkéntes munkát nálunk. Eddig ezt a tevékenységet mindannyian a főállásunk mellett végeztük, így már elérkeztünk a határainkhoz. Jó hír, hogy februártól a minket támogató cégek jóvoltából két főállású munkatárs tudja majd a rendszert működtetni. Szeptembertől viszont szeretnénk a vidéki városok felé kiterjeszteni a programunkat, ami rengeteg többletmunkát igényel majd.
 
VF: Mit gondoltok a virtualfutok.hu-ról?
T.A.M.: Szuper kezdeményezésnek tartjuk, ami alkalmazkodik az elfoglalt emberek ritmusához. Klassz, hogy rugalmasak vagytok, hogy figyelembe veszitek az igényeket és a kívánságoknak megfelelően változtatjátok a lehetőségeket. Az is zseniális, hogy jó célokat helyeztek a futás mögé, segítve ezzel a jó programok népszerűsítését, és anyagi támogatását. Ezúton is köszönjük szépen nektek is, és a versenyzőiteknek is a támogatást!
 
Ha nevezel a Cofidis Virtuálfutás és Bringás Futamra, teljesítésseddel a Kórházsuli Alapítványt is támogathatod!
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Minden jog fenntartva! © VirtualFutok.hu 2016-2022