Szuperélelmiszerekkel a célvonalig

Szuperélelmiszerekkel a célvonalig

2016.10.19
Hallani már sokat hallhatuk, legtöbben mégsem tudjuk, mit is takar pontosan a "szuperélelmiszerek" fogalma. Ha kiváncsi vagy rá, miről van szó, és miért fontos mindez a felkészülés szempontjából, itt az alkalom, hogy elolvasd. Köszönjük az írást Morvay-Tóth Cecíliának, a virtualfutok.hu egészségfejlesztési szakemberének.

A szuperélelmiszer (superfood) olyan bioélelmiszer, amely nyers és tiszta alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből, magvakból, algákból és persze sok minden másból állhat. Ezek az összetevők mentesek a növényvédő szerektől, nem tartalmaznak színezéket, aromaanyagokat, tartósítószereket és szintetikus adalékanyagokat. Rendkívül gazdagok természetes esszenciális tápanyagokban és fitonutriensekben, – értékes növényi hatóanyagok – rostokban, zsírsavakban (Omega-3/6/9), fehérjékben, vitaminokban, ásványi anyagokban, esszenciális aminosavakban, enzimekben, antioxidánsokban és klorofillban. Csupa olyan összetevőben, amelyek elengedhetetlenek szervezetünk egészséges működéséhez.
 
A termőterületek egyoldalú kiaknázása, valamint a műtrágyázás és más vegyi kezelések jelentősen csökkentik a növények tápértékét. Éppen ezért ajánlott minél több feldolgozatlan élelmiszert fogyasztani és változatossá tenni étrendünket, hogy szervezetünk hozzájusson a szükséges tápanyagokhoz. A szuperélelmiszer a legtermészetesebb megoldás annak érdekében, hogy pótoljuk ezeket a tápanyagokat. Ezért népszerű a szuperélelmiszer, amelyet egyre többen fogyasztanak nap, mint nap.
 
A szuperélelmiszerek fogyasztása mint hatékony energiaforrás, kifejezetten ajánlott a rendszeres futók, sportolók számára. Ezen kívül természetesen mindenki másnak is, akik tisztában vannak azzal, hogy a szervezetnek szüksége van a tiszta, tökéletesen felszívódó és a természetes tápanyagokra a testi és lelki egyensúly fenntartása érdekében. Azok számára is jó döntés a szuperélelmiszerek fogyasztása, akik tudatában vannak annak, hogy a modern étrend és táplálkozási szokások mennyire megterhelik a testünket. A szuperélelmiszer/nyers étel visszavisz minket az egészséges alapokhoz, a tápanyagok valódi forrásához, amelyeket a szervezet képes tökéletesen felvenni és teljes mértékben hasznosítani.
 
Ha kérdésetek van, vagy tanácsra szükségetek, keressetek bátran az info@liquidlunch.hu email címen.
 
Morvay-Tóth Cecília
Egészségfejlesztési szakember, a Liquid Lunch tulajdonosa
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Minden jog fenntartva! © VirtualFutok.hu 2016-2022